At være en interessant kandidat

En jobansøgning må aldrig blive en gættekonkurrence for din kommende arbejdsgiver. Det er vigtigt, at du allerede i begyndelsen af din ansøgning gør det tydeligt, hvad du kan bidrage med på arbejdspladsen, og hvad din tilstedeværelse betyder for arbejdspladsen (hvad får den ud af at ansætte dig …).

Når en arbejdsplads annoncerer efter en medarbejder til en ledig stilling, får den som oftest er ret stort antal ansøgninger. Så der er ikke megen tid til at nærlæse ansøgninger på dette tidspunkt. En arbejdsplads anvender noget der ligner 7 sekunder (syv sekunder) til at afgøre, om din ansøgning og CV skal i ’den lille bunke’ (de ansøgninger arbejdspladsen vil se nærmere på senere) eller din ansøgning og CV skal i ’den store bunke’ (de ansøgninger der skal have et afslag i ’første runde’).

Så indholdet af disse 7 sekunder er alt afgørende for, hvorledes arbejdspladsen ser på dig som interessant kandidat.

Det betyder, at du skal være meget nøjeregnende med, hvad du skriver øverst i din ansøgning, og hvad du skriver først i dit CV.

Der 3 områder, hvor en virksomhed er sårbar. Det er:

  • Økonomi
  • Tid
  • Sikkerhed

Kan du i din ansøgning beskrive, hvorledes din tilstedeværelse i butikken, i virksomheden, på arbejdspladsen, i forretningen kan sikre et eller flere af disse områder - og gerne sætte tal på – er du nået meget langt i at skrive de 7 sekunder

Lykkes det, er der stor sandsynlighed for, at du bliver valgt ud til ‘den lille bunke’ til mere detaljeret gennemgang

Og her skal ansøgningen som et hele understøtte og dokumentere indholdet af de 7 sekunder

Dit tilpassede CV dokumenterer dine kompetencer og dine erfaringer (understøtter ansøgningen)

Og din samlede ansøgning skal modsvare, hvad jeg kan læse om dig på nettet