Lidt om brancheskift

At søge job i en anden branche end den, man kommer fra, sker på nøjagtig samme måde som hvis man søger job i egen branche.

Gør brug af dine kompetencer til at vælge ny branche ud. Læs din oversigt over dine kompetencer, de faglige, de personlige, de skjulte grundigt igennem og se hvilke af dine kompetencer, der efterspørges hvor.

Forsøg at afdække arbejdspladsens nuværende behov for mere arbejdskraft f.eks. gennem at kontakte arbejdspladsen.

Har du via dagspressen, lokalaviser, lokal-tv, venner, bekendte hørt noget om, at arbejdspladsen søger medarbejdere? Står arbejdspladsen i en vækstperiode?

Stil spørgsmålet til dig selv, hvad du som ny medarbejder kan tilføre arbejdspladsen.

Har du et jobopslag at læne dig op ad, så skriv din ansøgning som du ville have gjort det til en arbejdsplads i din egen branche.

Søger du uopfordret er det et spørgsmål om, at du fortæller, hvorfor du henvender dig til den specifikke arbejdsplads. HVad er det, der motiverer dig ved den arbejdsplads.

Når du kontakter/skriver til arbejdspladsen, sørg for at du opleves som en kandidat, der vil jobbet … du søger job i en anden branche, fordi du vil det job og ikke, fordi du f.eks. ikke længere har mulighed for at forblive i din tidligere branche.

Og husk! Du tager initiativet – du skaber begrundelserne. Fremstå som en ressourceperson.