Hvor stor betydning har alder

De fleste virksomheder interesserer sig mindre for din alder, end du måske går og forestiller dig.

Alderen kan have indflydelse på valg af kandidat, men er sjældent den afgørende faktor. Har du noget at byde ind med til arbejdspladsen, og arbjedspladsen kan se værdien af din indsats, kommer alderen som en mindre faktor i afgørelsen af, hvem man vil have som den nye medarbejder.

Det, der kan spille ind, er sjældent alderen i sig selv, men at arbejdspladsen sidder med et indtryk af, at du som senior

  • Kan have svært ved at flytte dig geografisk (der må ikke være for langt til arbejdspladsen)
  • At du har indgroede vaner (jeg har lært det, jeg skal kunne)
  • At du har vanskeligt ved at acceptere og vænne dig til en ny og anderledes virksomhedsstruktur og – kultur (sådan plejer vi ikke at gøre der, hvor jeg kommer fra)

Når vi ved dette, kan vi komme ’den forudfattede holdning’ i møde gennem at skrive vore egne holdninger ind i ansøgninger eller CV’et.

Eksempel ’geografisk afstand’:

Ligger den arbejdsplads hvor du søger job i nogen afstand fra din bolig, kan du skrive kort ind, hvorledes du kommer på arbejde. ”Jeg er med på, at der er 37 km til arbejdspladsen, men det giver ingen problem, da jeg har bil til rådighed. Skulle denne strejke, kører bus (nummer) lige til døren og med en køreplan, så jeg kan være fremme til tiden.”

 

Eksempel ’indgroede vaner’:

Har du fået indtryk at, at arbejdspladsen overvejende har en hverdag med megen forandring, kan du f.eks. skrive: ”I jeres jobopslag lægger I vægt på, at jeres kommende medarbejder skal være indstillet på, at arbejdsopgaver kan skifte med kort varsel. Dette har været en gennemgående træk i mine tidligere ansættelser og har været en solid måde at gøre brug af mine kompetencer på.” Du skal i dette tilfælde sørge for, at det kan læses i dit CV, hvor du gør rede for dine tidligere ansættelser.

 

Eksempel ’ny virksomhedskultur’:

Søger du job i en ny kultur f.eks. i forbindelse med en brancheskift, kan du skrive noget i stil med: ”Jeg glæder mig til at prøve kræfter med en ny virksomhedskultur og for mig er det vigtigt, at vi aftaler et solidt introduktionsforløb de første dage af min ansættelse, så jeg hurtigt kan falde ind i mine nye arbejdsområder.”