Hvad tænker du om dig selv

Hvad fortæller du dig selv – hvilket selvbillede skaber du i dine tanker

Det vigtigste redskab, du har, når du søger job og skal skrive ansøgning og CV, er det, der sker mellem dine ører. Dine tanker om dig selv, og din evne til at beskrive, hvad du betyder for den arbejdsplads, hvor du søger job.

Fordi ud fra dine tanker om dig selv vælger du dine ord og din måde at formulere dig på. Og det kan læses i din ansøgning og dit CV. Du skaber et billede af dig selv i tankerne på den, der læser din ansøgning, og det billede udspringer af din egen måde at tænke på.

Så hvilke tanker har du om dig selv? Prøv at lytte hvad der kommer ud af din mund. Hvad er det for et sprog, du anvender? Taler du fremtid? Taler du opgivende? Er der forventning i dine ord? En gammel talemåde siger, at hvad hjertet er fyldt af, løber munden over med. Og det gælder også i det skriftlige.

 

Vi præges af vore omgivelser

Hvad lytter du til? Hvem har adgang til dit følelses- og forstandsliv? Venner? Familie? Medier? Reklame? Hvem og hvad tillader du at forme dine tanker?

Støtter din omverden dig i at opnå dine mål? Gøre det du gerne vil? Være det mennesker du kunne tænke dig at være? Eller taler din omverden dine drømme ned?

Lyt til hvad andre taler med dig om – og tænk efter, om det, du hører, fører dig mod dit mål eller væk fra dit mål? 

 

Sæt tid af til dig selv

Kom i kontakt med dit følelsesliv. Kom i kontakt med dit viljesliv. Mærk efter hvad der er vigtigt for dig. Hvilke værdier du lægger vægt på. Og væn dig til at hvile i dig selv og være den, du er ... og ikke den andre, synes du skal være. Skab dig et solidt selvværd.