Tag vare på dig selv

Dit liv er vigtigt! Tag vare på dig selv.

Vi kan altid forsøge gøre det bedre, vi kan gøre en indsats for at nå lidt mere og være der for at hjælpe nogle flere. I princippet er arbejdsmængden uendelig, og der vil altid været små og store gøremål, der venter på vores handling.

Derfor er det let at lade arbejdet invadere fritiden og familielivet og lade spekulationer, skyldfølelse og tvivl tage overhånd.

Vurder om de krav og arbejdsopgaver, du stiller dig selv, er realistiske - og nødvendige?

Vær opmærksom på ikke at give dig selv skylden for, at du ikke har gjort det ‘godt nok’. Hav et realistisk forhold til, hvad du har indflydelse på, og hvad der ligger udenfor din rækkevidde.

 

Sæt grænser for dit arbejde - det gælder dit liv.

Dit hjem er din arbejdsplads

Vær opmærkson på, at dit arbejde i hjemmet kan blive en belastning for familien, hvis du f.eks. har svært ved at slippe arbejdet, eller hvis du let bliver forstyrret af din families færden i huset.

Sørg for at du kan få ro og fred, når du arbejder hjemme - også selv om du ikke er alene – at arbejde hjemme kræver selvdisciplin.

Vær opmærksom på at dit arbejde ikke lægger en urimelig dæmper på andres udfoldelse eller på familiens mulighed for at have bekendte/gæster på besøg.

Derfor: Lav klare aftaler med din familie, så alle forstår og accepterer, at du er på arbejde og har krav på arbejdsro, selv om du fysisk er til stede i hjemmet, og du fra din side tilrettelægger din arbejdsdag, så der er plads til andre i hjemmet.

 

3 ord der kan få den arbejdsdag til at fungere bedre:

Nej!

Vurder en arbejdsopgave ved at vurdere din egen kapacitet realistisk. Nogen gange er man nødt til at sige nej eller sige fra – og gøre det uden dårlig samvittighed

Hjælp!

Mange af os har den idé, at vi skal kunne klare tingene selv, og det kan afholde os fra at søge hjælp og støtte hos andre. Er vi i stand til at bede om hjælp, kan vi undgå at stå alene i mulige pressede situationer

Pyt!

Som arbejdssøgende med mange ”skal-krav” er det let at blive frustreret over, at du ikke kan udføre alle opgaver lige godt. Der er det er en stor fordel at kunne sige: ‘pyt!’ … ikke som om alt er ligegyldigt men et udtryk for, at du ikke vil ødelægge dig selv med f.eks. at ærgre dig over noget du alligevel ikke har indflydelse på, uløste opgaver eller endnu et afslag.